محل تبلیغات شما

سال 1397 بعد از بازگشت زائرین اربعین حسینی به کشور آنفلونزایی در استانهای غربی شیوع پیدا کرد که شباهتی با آنفلونزاهای معمولی نداشت. این آنفلونزا در مراسماتی که اجتماعات شلوغ بر پا میشد مانند مراسمات هفته و چهلم رسمی که برای فوت عزیزان برگزار می شود انتشار سریعی پیدا کرد. از جمله خصوصیات این آنفلونزا این بود که در کودکان علائم خفیف و در بزرگسالان علائم متفاوت داشت. دقیقا دوره نهفتگی دو هفته طول میکشید و طول دوره نقاهت بسته به سیستم ایمنی شخص  از چند روز تا چند ماه متفاوت بود. از خصوصیات دیگر این آنفلونزا این بود که انتشار بالایی داشت و فرد مبتلا برای مدت طولانی سرفه های خشک داشت. اینجانب نویسنده این وبلاگ و کارمند دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد این آنفلونزا را در حالت بسیار شدید تجربه کردم. سال 97 اوایل زمستان بود که این بیماری در دانشکده بهداشت بین همکاران جولان میداد. تا در نهایت به آزمایشگاه محل خدمت ما رسید. همکاران زودتر از بنده مبتلا شدند. دو روز قبل از ابتلای من پسرم که کلاس اول دبستان بود از درد عضلات بدن و بی حالی شکایت کرد و تب نیز داشت. دو روز در این حالت بود و بدون علائم دیگر بهبود یافت . پس از آن من با علائمی مانند تب و سردرد و بیحالی مواجه شدم. روز دوم درد عضلات و خشکی گلو ، لرز و در نهایت سرفه های خشکی که به مدت 3 ماه از دی ماه تا اواسط فروردین امانم را بریده بود. تعدادی از دانشجویان نیز علائم شدیدتری از جمله حالت تهوع نشان دادند . سایر همکاران هم از سرفه های خشک شکایت داشتند. در آذر ماه 1398 بود که  آنفلونزا مجدد در استان چهارمحال خود نمایی کرد. و هر از چندگاهی شنیده میشد که آنفلونزا منجر به مرگ شده است. تا اینکه ویروسی در ووهان چین توجهات را به چین معطوف کرد که علائم مشابه علائم آنفلونزایی داشت که من تجربه کردم  البته با علائم شدیدتر. این ویروس هر چه که هست و آیا انسان ساخت هست یا هدف دار بماند.  ولی سوالاتی در مورد این ویروس و اطلاعات ارائه شده وجود دارد که خود جای سوال دارد.

1. چرا اولین پزشک چینی که از وجود  ویروس کرونا خبر داد و در آخر نیز اولین پزشکی بود که به علت ابتلا به این ویروس فوت کرد( لی ون لیانگ) از طرف پلیس چین تهدید به تشویش اذهان عمومی شد.

2. دوستان بهداشت محیط  و محیط زیست که در مورد آلودگی هوا صاحب نظر می باشند، میدانند که ذرات بزرگ تر از 20 میکرون موجود در هوا ته نشین می شوند و ذرات زیر 20 میکرون تحت عنوان ذرات معلق غیر قابل ته نشینی بوده و هوابرد هستند. از این ذرات آنهایی که زیر 10 میکرون هستند تنفسی خوانده شده  و زیر 2.5 میکرون خود را به قسمتهای تحتانی سیستم تنفس می رسانند. نانو پارتیکلها کوچکتر از 1 میکرون بوده که اهمیت بیشتری دارند. حال به گفته پزشکان چینی این ویروس به علت درشت و سنگین بودن هوابرد نیست و جالب اینکه مورد قبول اکثریت پزشکان در سراسر دنیا قرار گرفته. حال سایز این ویروس چقدر هست؟ 400 تا 500 نانو. یعنی 0.5 میکرون . با توجه به اطلاع رسانیهای انجام گرفته و اقدامات پیشگیرانه انتظار ابتلای فرد به فرد و ابتلا از روی سطوح کم شده در حالیکه هنوز آمار ابتلا روند تصاعدی دارد. آیا علت نمی تواند هوابرد بودن این ویروس نیم میکرونی باشد؟ حتی قطرات میست ناشی از عطسه و سرفه نیز در سایزهای کوچک هوابرد هستند. در صورت درشت بودن قطرات عطسه و سرفه نیز آیا  با توجه به مدت زمان زنده ماندن ویروس بر روی سطوح بعد از خشک شدن قطرات ناشی از عطسه و سرفه احتمال باز گشت این نانو ذره در هوا وجود ندارد؟؟؟ و این ویروس به سطوح چسبیده و پیوند می دهد؟؟؟

3. پزشکان چینی میگویند با گذشت زمان این ویروس ضعیف تر می شود. در حالیکه طبق دانش علمی انتظار می رود ویروس در حین عبور از هر میزبان با شرایط سخت سازگار شده و مقاوم تر شود. نگاهی به سن مرگ و میر افراد در چین و در ایران گواه این ادعا است. اگر بحث بیوتروریسم در میان باشد می توان انتشار آن از اجتماع شلوغی مانند ووهان را علت یابی کرد. (هر چه میزبان بیشتر سازگاری با شرایط سخت و احتمال جهش مقاوم بیشتر)

به نظر می رسد عدم دانش کافی در مورد این ویروس و بدتر از آن دادن اطلاعات غلط به جهان توسط پزشکان چینی باعث گسترش جهانی آن شده است.

 در پایان شایان ذکر است طبق برآورد اپیدمیولوژیست ها انتظار می رود پیک کرونا ویروس جدید(کووید19) در غالب استانهای کشور در پایان فروردین ماه اتفاق بیوفتد. حال اگر آن بیماری که طی سال گذشته و اواخر پاییز و اوایل زمستان سال 98 در استانهای غربی و جنوب غرب تحت عنوان آنفلونزا شناخته میشد کرونا ویروس جدید بوده باشد چنین اتفاقی رخ نخواهد داد چرا که پیک این بیماری در این استانها در اوایل زمستان رخ داده است. به هرحال بایستی با رعایت احتیاطهای لازم و توجه به توصیه های وزارت بهداشت و ماندن در خانه در قطع زنجیره انتقال کمک کرد چه بسا این ویروس با یک گردش دیگر در جهان جهش دیگری انجام بدهد.

ارتباط بین آلودگی هوا و بیماریهای قلبی عروقی

حذف بیولوژیکی رنگهای آزو

فراخوان کنفرانس ملی فناوری نانو

ویروس ,علائم ,سرفه ,آنفلونزا ,میکرون ,نیز ,این ویروس ,بود که ,این آنفلونزا ,در مورد ,عطسه و

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سیدالشهدا گروه خدمات مالی سپنا حساب